יבוש תמרים בתהליך מואץ
יבוש תמרים בתהליך ממוכן מתבצע לאחר תהליך המיון הראשוני ותהליך חיטוי.
בשנים האחרונות שווקה חברת אדירום הנדסת חימום ואוורור , עשרות מערכות ליבוש התמרים בתהליך מאולץ.
מערכת כזו כוללת :
תהליך היבוש מתבצע למעשה בדרך הבאה:
בשלב הראשון מוכנס הפרי במשטחים בצד היניקה של מאווררי ה-“50.
לאחר פעולה זו מכסים את המשטחים ביריעה ויוצרים מעין מנהרה.
כאשר החדר התמלא והיריעות נפרסו , מופעלת המערכת באופן שהמאווררים שואבים ומושכים לחות מהפרי.
המאוורר והרפפה דואגים להפחית את הלחות בחלל מבנה ומופעל כמובן גם התנור ( לרוב בלילות), כדי להשרות בחלל המבנה סביבה חמה שבין C 500 – 42 .
כאשר הלחות בחלל החדר יורדת לאורך זמן לכדי כ-40% , תופסק פעולת המאוורר והרפפה ותתחיל פעולת ספיחת הלחות ע”י היבשן לסיום התהליך.
בשיטה יחודית זו , מתבצעת ספיחת לחות שוטפת בתהליך מאולץ , במשך כל הזמן בו שוהים התמרים בחלל המבנה.
משק זמן היבוש התקצר משמעותית ומונעים “צוואר בקבוק” בתהליכי בית האריזה.
בחדר יבוש בו מותקן בקר אקלים , ניתן לשלוט בתהליך גם מרחוק.
רשם: אלי פרידמן
מנהל חברת אדירום
יש מגדלים שמכוונים C 420 ויש כאלה שרוצים C500.
אם בקר הלחות יכוון לרמת לחות יחסית של 25% לדוגמא , הרי שהסופח
ימשיך לפעול עד שנגיע למטרה ... גם אם זה יקח עוד מספר שעות.
בקר הטמפרטורה שולט בטמפרטורה בחדר הייבוש ואם במהלך היום השמש מחממת מאד , הרי שהבקר יפסיק את פעולת התנור.
יש לכוון את המאוורר שמכניס אוויר למבנה להתחיל לפעול , כל אימת שהטמפרטורה עולה מעל ל-C500.
ש להנחות את חברת הבקרה להפעיל את המאוורר ברמות הלחות הגבוהות ואת היבשן ברמות הלחות הנמוכות. חבל שהם יפעלו במשותף , כי אחד מבטל את השני.
לא רצוי. שכן עלול להיות חוסר אחידות ביבוש . כלומר – התמרים במשטחים שקרובים למאווררים , לא יתייבשו טוב.
כדי למנוע כניסת חרקים למבנה.
עד כמה שאני יודע , כ 10 אג' ל-1 ק"ג.
תחילת תהליך היבוש תפלט כמות גדולה של מים מפני שהפרי מאד לח... וככל שמתרחשת ספיחה של הלחות מהפרי , יורדת כמות המים הנפלטת מהסופח וכך כמובן צריך להיות.