יבוש תמרים בתהליך מואץ
יבוש תמרים בתהליך ממוכן מתבצע לאחר תהליך המיון הראשוני ותהליך חיטוי.
בשנים האחרונות שווקה חברת אדירום הנדסת חימום ואוורור , עשרות מערכות ליבוש התמרים בתהליך מאולץ.
מערכת כזו כוללת :
תהליך היבוש מתבצע למעשה בדרך הבאה:
בשלב הראשון מוכנס הפרי במשטחים בצד היניקה של מאווררי ה-"50.
לאחר פעולה זו מכסים את המשטחים ביריעה ויוצרים מעין מנהרה.
כאשר החדר התמלא והיריעות נפרסו , מופעלת המערכת באופן שהמאווררים שואבים ומושכים לחות מהפרי.
המאוורר והרפפה דואגים להפחית את הלחות בחלל מבנה ומופעל כמובן גם התנור ( לרוב בלילות), כדי להשרות בחלל המבנה סביבה חמה שבין C 500 – 42 .
כאשר הלחות בחלל החדר יורדת לאורך זמן לכדי כ-40% , תופסק פעולת המאוורר והרפפה ותתחיל פעולת ספיחת הלחות ע"י היבשן לסיום התהליך.
בשיטה יחודית זו , מתבצעת ספיחת לחות שוטפת בתהליך מאולץ , במשך כל הזמן בו שוהים התמרים בחלל המבנה.
משק זמן היבוש התקצר משמעותית ומונעים "צוואר בקבוק" בתהליכי בית האריזה.
בחדר יבוש בו מותקן בקר אקלים , ניתן לשלוט בתהליך גם מרחוק.
רשם: אלי פרידמן
מנהל חברת אדירום